SKOPJE: IVANOV- ZAEV LAŽE!

SKOPJE: IVANOV- ZAEV LAŽE!

07/07/2018 Off By BERB

Predsednik Makedonije, Đorge Ivanov tvrdi da je premijer Zoran Zaev slagao kad je grčkim medijima saopštio da će podržati dogovor sa Grčkom o novom imenu Makedonije.

 

“Stav predsednika Ivanova nije promijenjen i neće ga pokolebati pritisci”, naveo je kabinet Ivanova.
Razmena teških reči između predsednika i premijera Makedonije Ivanova i Zaeva oko sporazuma sa Grčkom, nastavljena je optužbom iz kabineta predsednika te države, kojom je Zaev optužen da “širi laži”.
“Premijer Zaev sa promenjivim, kontradiktornim i konfuznim stavovima nastavlja da laže i manipuliše ne samo makedonsku, več i grčku i međunarodnu javnost”, navode u saopštenju kabineta predsednika Makedonije.
To je navedeno dan pošto je Zaev rekao da očekuje da Ivanov podrži dogovor sa Grčkom.
“Makedonski predsednik ne prihvata dogovor na štetu makedonskog nacionalnog identiteta i na štetu interesa Republike Makedonije. Stav predsednika Ivanova nije promenjen i neće ga pokolebati nikakvi pritisci, pretnje i ucene”, navodi kabinet Đorga Ivanova.
Sa druge strane Zoran Zaev premijer Makedonije je u intervjuu za grčku televiziju ERT rekao da će referendum imati obavezujući karakter i da će sporazum prihvatiti svi, pa čak i predsednik Đorge Ivanov.