SKUPŠTINA SRBIJE/ Jorgovanka Tabaković ponovo vodi NBS

SKUPŠTINA SRBIJE/ Jorgovanka Tabaković ponovo vodi NBS

15/06/2018 Off By

Ranka Čičak

Skupština Srbije je i pored teških reči Radikala o Jorgovanki Tabaković većinomm glasova nju izabrala ponovo na mesio guvernerke NBS. Za viceguvernera izabran je Željko Jović. Usvojen je i predlog zakona o potvrđivanju dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da učestvuje u poslovima lokalnih vlasti u celini.

U raspravi o ovom zakonu bilo je teških reči upućenih ministru Branku Ružiću i partiji na vlasti.
Vjerica Radeta kaže da je u lokalnim samopravama počelo opsadno stanje posle najave Darka Gluišića da će smenjivati neke predsednike opština koji ne rade dobro. Kaže da se brzo sve zaboravilo. Broj neradnika za smenjivanje smanjio se najpre na dvadesetak, pa na desetak, a na kraju je ostalo pet:
– Čak ni sin Dragice Nikolić (I Tomislava Nikolića) neće biti smenjen. Zaboravili su valjda da je mami dodelio opštinsko odlikovanje, da je mama iz Fondacije dala 600.000 evra navodno za dečje igralište i park. Nije samo Kragujevac problematičan. Vi znate da su neki vaši predsednici opština svečano otvarali toalete na grobljima, semafore, pešačke prelaze. Slično sinu Dragicve Nikolić i sin neke majke u Leskovcu koji je gradonačelnik svojoij je majci dodelio priznanje za najlepše dvorište, a opštinsku manifestaciju održao u tom dvorištu.
Boško Obradović primetio je da se trenutno po teritorijalnoj organizaciji u Srbiji ne nalazi ni jedno selo.
I poslanica Aleksndra Jerkov koja je ponovila da je Šešelj pravosnažno osiđen z ratni zločin doživela je ponovo uvrede i napade Radikala.
Skupština je izabrala i nove članove Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. To su Janko Lazaeević i Živoin Rakočević. Vida Petrović Škero koju je predložio poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podatalka o ličnosti nije dobila dovoljno glasova za člana Odbora agencije za borbu protiv korupcije.♦