CRVENI KRST/ Međuregionalna takmičenja

CRVENI KRST/ Međuregionalna takmičenja

09/06/2018 Off By

 

Danas u Beogradu, na donjem Kalemegdanu, Crveni krst Srbije organizovao je međuregionalno takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći. Kroz simulirane situacije nezgoda koje se mogu dogoditi u sportu, na radu, u saobraćaju i drugim životnim okolnostima, znanja i veštine prve pomoći prikazale su 14 ekipa omladine, 10 ekipa podmlatka i 4 ekipe najmlađih takmičara – ekipa petlića. Manifestacija je okupila preko 500 učesnika, volontera Crvenog krsta iz 15 gradova i opština iz centralnog i zapadnog dela Srbije.

Istovremeno, u Zaječaru, na Popovoj plaži održano je međuregionalno takmičenje za organizacije Crvenog krsta iz istočnog i južnog dela Srbije. I ova manifestacija je okupila mlade volontere Crvenog krsta koji su pokazali najbolje znanje u prvoj pomoći u svojim gradovima i opštinama: 8 ekipa omladine, 7 ekipa podmlatka i jedna ekipa petlića.
U okviru istih manifestacija održano je i takmičenje volontera Crvenog krsta koji se bave realističkim prikazom povreda, stanja i oboljenja (RPPOS) koji su dragocena podrška onima koji uče prvu pomoć. Na ovom takmičenju će u Beogradu nastupilo je 15 takmičara, a u Zaječaru 9 takmičara.Najbolje plasirane ekipe na oba takmičenja koje su ujedno ostvarile plasman na državno takmičenje su:

U kategorije omlaine:
-ZAJEČAR 1. Crveni krst Požarevac, 2. Crveni krst Vranje, 3. Crveni krst Zaječar;
-BEOGRAD: 1. Crveni krst Užice, 2. Crveni krst Kragujevac, 3. Crveni krst Kraljevo.
U kategoriji podmlatka:
– ZAJEČAR 1. Crveni krst Niš, 2. Crveni krst Vranje, 3. Crveni krst Prokuplje;
-BEOGRAD: 1. Crveni krst Užice, 2. Crveni krst Aranđelovac, 3.Crveni krst Gornji Milanovac.

U kategoriji rppos:
– ZAJEČAR 1. Crveni krst Požarevac, 2. Crveni krst Zaječar, 3. Crveni krst Niš;
-BEOGRAD: 1. Crveni krst Užice, 2. Crveni krst Kraljevo, 3. Crveni krst Gornji Milanovac.♦