LSV/ Građani Srbije visokim cenama goriva plaćaju udvoričko ponašanje vlasti prema Rusiji

LSV/ Građani Srbije visokim cenama goriva plaćaju udvoričko ponašanje vlasti prema Rusiji

09/06/2018 Off By

 

Desetogodišnje kategorično negodovanje, proteste, akcije, žučna i argumentovana upozorenja poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom i republičkom parlamentu nisu dali rezultat. Prodaju NIS-a ruskoj državnoj kompaniji, pod više nego nepovoljnim uslovima, osetiti građani preko svojih leđa. Niko od državnih funkcionera i institucija nije shvatao ozbiljno, niti je preduzeo bilo šta da se to spreči.

 

Zbog tih upozoravanja su Ligu socijaldemokrata Vojvodine tada optužili da je ostrašćeno rusofobna stranka, umesto da su razložno razmatrali iznošene argumente.

Igranje na kartu vekovne naklonosti građana Srbije prema slovenskoj ruskoj „braći“ bila je isplativa, kako za skupljanje političkih poena stranaka čiji su funkcioneri potpisali štetan ugovor sa NIS-om, tako i onih koji ga do danas nisu raskinuli. Nastavljaju praksu dozvoljavanja preagresivne i štetne eksploatacije naših naftnih bušotina i upravljanja gotovo celim naftnim i gasnim sistemom.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje zastupa stav da ugovor koji je potpisan sa ruskom državnom kompanijom treba revidirati ili raskinuti kako građani naše zemlje ne bi i ubuduće plaćali najviše cene goriva u regionu, navodi u Robert Kolar, poslanik LSV u pokrajinskoj Skupštini:

-Desničari, zaslepljeni rusofilijom, koji su ranije ostrašćeno i neosnovano optuživali Ligu socijaldemokrata Vojvodine pripisujući joj mržnju prema Rusiji, sada su preko noći promenili ploču i pokušavaju da se nametnu kao lideri građanskog protesta protiv visokih cena goriva. Uvereni smo da im brzo presvlačenje dresova neće uspeti i da građani više ne prihvataju olake manipulacije, odlučni da istraju u svojoj borbi za primerene cene goriva ne dozvoljavajući bilo kome da njihovu borbu za golu egzistenciju pretvara u politički profit.(Press LSV)♦