SKUPŠTINA/ Ko “minira” sednice?

SKUPŠTINA/ Ko “minira” sednice?

08/06/2018 Off By

Ranka Čičak

Predlog zakona o zaštiti korisničkih usluga kod ugovaranja na daljinu je danas usvojen ali je bio povod da se nastavi svađa oko toga ko opstuiše Skupštinu.

Dubravko Bojić kaže da se tri dana raspravlja o amandmanima na samo četiri člana jednog zakona:
– To je klasična opstrukcija. Opstrukciju su u ovaj Parlament uveli poslanici opozicije podnošenjem stotina besmislenih amandmana. Na to su poslanici vladajuće koalicije odgovorili svojom opstrukcijom tako što su počeli podnositi stotine amandmana. Gospodo iz vladajuće koalicije vi ste odgovorniji za stanje u ovom domu. Uozbiljiti se.
Marina Ristić kaže da je predlog ovog Zakona sklepan na deset strana i da nije tu zbog našeg seljaka, malog privrednika koji ne samo što bi morali da imaju računar i internet već i crtač lične karte i kompletan softver za njega. Verujem da to malo ko može. Ajde da se ne lažemo više, direktiva EU da se donese ovaj Zakon datira još iz 2002. godine pa se pitam zašto sada to radimo i to po hitnom postupku na vanrednoj sednici? Kome je to odjednom hitno i zbog čega? Nije tajna da se godišnje iz Srbije iznose milioni dolara i to preko platnih kartica, fingiranih ugovora nekih burazerskih odnosa. Koji su to kanali pranja i iznošenja novca iz zemlje sada zatvoreni, pa je potrebno pronaći novi kanal?
Vesna Nuikolić Vukajlović primećuje da NBS upravlja našom kasom:
– Odakle je taj novac, on je naš. Od poreza za dodatu vrednost koji plaćamo kada bilo šta kupimo. Znate li koliko su akcize na benzin? Pedeset posto. Izgleda da predsednikovi istupi o dobrom poslovanju nisu tačni, Izgleda da samo on tako misli. Možda mu saradnici daju lažne cifre pa kada on izađe i govori sa optimizmom izgleda jako smešno što nije lepo. Zašto to radite čoveku koji vas je doveo na vlast?♦