Crna Gora: Posle 20 godina otkrili da su im bebe zamenjene

Crna Gora: Posle 20 godina otkrili da su im bebe zamenjene

31/05/2018 Off By
Posle slučaja zamene beba u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore, koji je nedavno odjeknuo u javnosti, na površinu je isplivala sudbina dve porodice s primorja koje su pokrenule sudski spor.

Medicinskom pretragom jedna porodica sa primorja slučajno je otkrila da je pre 20 godina njihova beba zamenjena u porodilištu kotorske Opšte bolnice. Nakon šokantnog otkrića, utvrđeno je da je njihovo dete raslo u familiji koja, također, živi na primorju. Ovaj slučaj dobio je sudski epilog, što je podgoričkom dnevniku Dan potvrđeno iz kotorske bolnice. Prema pouzdanim informacijama ovog lista, porodice čije su bebe zamenjene pre dve decenije u kotorskoj bolnici su iz opština Budva i Herceg Novi.
“U toku je jedan sudski spor sa predmetom utvrđivanja zamene beba u porodilištu bolnice Kotor. Po nalogu suda garantovana je tajnost podataka, tako da smo u obavezi da se pridržavamo te odluke suda i ne možemo da objavimo bilo kakve informacije vezano za taj spor”, odgovorio je direktor kotorske bolnice Ivan Ilić. Zbog propusta oštećene porodice navodno traže milionsku odštetu.(Agencije)♦