Uhapšena grupa utajivača poreza

Uhapšena grupa utajivača poreza

31/05/2018 Off By
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovang kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i u saradnji sa poreskom policijom, uhapsili su pet osoba, osumnjičenih da su kao deo organizovane kriminalne grupe, oštetili budžet Republike Srbije za 42.162.546 dinara.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja uhapšeni su S.M. (1964), M. M. (1990), M. G. (1995) , M. T. (1962) i N. M. (1983) svi iz Paraćina.

Po nalogu Tužilaštva, protiv još jednog osumnjičnjenog iz Niša, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica dok se za pedesetdevetogodišnjim muškarcem traga.

Sumnja se da je S. M. od početka 2016. godine do maja 2018. godine, organizovao kriminalnu grupu da proizvodi alkoholni destilat bez evidentiranja u poslovnim knjigama privrednih društava iz Registra proizvođača alkoholnih pića.

Privredna društva koja su poslovala pod kontrolom ove organizovane kriminalne grupe, kako se sumnja, od Ministarstva finansija su zaduživala akcizne markice i proizvodila alkoholna pića, koja su prodavala bez plaćanja poreskih obaveza.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu korist u vrednosti od 42.162.546 dinara, za koliko su i oštetili budžet Republike Srbije.

Osumnjičenima je po nalogu nadležnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Pripadnici Ministarstva Odjela unutrašnjih poslova za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i u suradnji s poreska policija uhapsila je pet osoba koje se sumnja da kao deo organizovane kriminalne grupe, oštetili budžet Republike Srbije za 42.162.546 funti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi počinjenja zločina, zloupotrebu položaja odgovornog lica i utaje poreza

S.M. bili su uhapšeni. (1964), M. M. (1990), M. G. (1995), M. T. (1962) i N. M. (1983) iz Paracina.

Po nalogu Tužilaštva protiv drugog osumnjičnjenog iz Niša, biće krivičnih prijava u normalnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, dok je osoba koja je odgovorna za pedesetdevetogodišnjim čovjeka znak.

Sumnja se da je S. M. od početka 2016. do maja 2018. godine, organizovao kriminalnu grupu koja se bavi proizvodnjom alkoholnih destilata bez snimanja u poslovnim knjigama kompanija iz Registra alkoholnih pića.

Kompanije koje su poslovale pod kontrolom grupe organiziranog kriminala, sumnja od strane Ministarstva financija su izdate akciznih markica proizvodi alkoholna pića, koji se prodaju bez plaćanja poreza.

Na ovaj način, osumnjičeni stekao protivpravnu korist u iznosu od 42.162.546 dinara, jer su oštetili budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni po nalogu Tužilaštva odlučio je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu.(Press MUP)♦