Jagodina: stižu  “Anđeli pakla”

Jagodina: stižu “Anđeli pakla”

31/05/2018 Off By

 

Jagodina će ovog vikenda biti centar bajkerskog sveta. U tom gradu je organizovan godišnji skup najpoznatije, ali zloglasne bajkerske grupe “Anđeli pakla” (Hells Angels).

 

Očekuje se dolazak čak dve hiljade članova te grupe, kao i motociklisti iz cele Evrope, Amerike, Australije, Kanade, Novog Zelanda.

Dok vlasnici apartmana, hotela i ugostitelji zadovoljno trljaju ruke zbog potencijalno unosnog vikenda, policija i ostale bezbednosne službe imaju pune ruke posla zbog ovog događaja.

Sa druge strane, Jagodinci nisu oduševljeni gostima.

“Anđele pakla” povezuju sa kriminalnim miljeom, a poznati su i po ratu sa, takođe ozloglašenim “Banditosima” i zato ne čudi što su stanovnici Jagodine u blagoj panici.

Za razliku od njih, predsednik opštine Dragan Marković Palma je oduševljen zbog gostiju iz celog svijeta. Smatra da će ovo okupljanje konačno staviti Jagodinu na mapu svijeta.

“Srbiju i Jagodinu će na društvenim mrežama videti više miliona korisnika, a među bajkerima se skrivaju milijarderi i vlasnici velikih kompanija”, rekao je Marković i dodao:
“Nema razloga za strah. Pa prosečna cena njihovih motora je oko 25.000 evra, a neki vrede i preko 100. 000 evra. Šta mislite, da je tim ljudima onda problem da plate račun u restoranu? Neki mediji su napisali da je Jagodina na nogama. I to je istina, Jagodina je stvarno na nogama kako bi ih dočekali na lijep način. Pokazaćemo da smo najbolji grad na svetu”, rekao je Palma.

Marković je rekao i da su bajkeri zakupili sve hotele u Pomoravskom okrugu i Kragujevcu i da očekuje zaradu od oko 2 miliona evra.(Agencije)♦