Beograd: počeo Treći međunarodni poslovni forum “Francuska – Balkan”

Beograd: počeo Treći međunarodni poslovni forum “Francuska – Balkan”

30/05/2018 Off By

 

Ranka Čičak

U Beogradu je danas počeo Treći međunarodni poslovni forum “Francuska – Balkan”, koji će trajati tri dana. Stiglo je preko 400 učesnika iz Francuske, Srbije i više zemalja jugoistočne Evrope. Pretstaviće se sve mogućnosti ulaganja u poslovanja na Balkanu.

Forum je otvorila premijerka Ana Brnabić i rekla da je Srbija danas razvijena zemlja sa dobrom perspektivom. Ekonomska razmena Srbije i Francuske raste iz dana u dan i prešla je milijardu evra. Francuzi ulažu sve više i otvaraju fabrike od Pirota do Rume. Obe godine je potpisana koncesija za aerodrom Nikola Tesla.
– Srbija nudi najbolje uslove za ulaganje. Danas je stabilna zemlja sa digitalnom administracijom.
Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji počastvovan je što je ovaj poslovni Forum organizovan u Beogradu upravo u godini kada se slavi godišnjica pobede u Prvom svetskom ratu i oslobođenja Srbije u kojem je Francuska armija odigrala važnu ulogu.
– Ovi su događaji osnova specijalnih odnosta Francuske i Srbije. Naši su se ekonomski odnosi ove godine pojačali velikim sporazumima koje su Francuzi potpisali u Beogradu. Jedan od najvećih je koncesija za beogradski aerodrom.♦