0d 30 jula do 5. avgusta Novi Sad domaćin evropskih debatera!

0d 30 jula do 5. avgusta Novi Sad domaćin evropskih debatera!

30/05/2018 Off By

 

Na vanrednoj skupštini Evropskog debatnog saveta u konkurenciji Istanbula, Pariza i Njukasla Novom Sadu ukazano poverenje da organizuje jubilarno 20. izdanje EUPD.

Evropsko univerzitetsko prvenstvo u debati održaće se ove godine u Novom Sadu od 30. jula do 5. avgusta. Debatere iz celog sveta ugostiće Visoka poslovna škola strukovnih studija iz Novog Sada i Balkansko debatno društvo. Turnir će biti realizovan u saradnji sa krovnom debatnom organizacijom debate u Srbiji – “Otvorenom Komunikacijom” i Visokom školom za poslovu ekonomiju i preduzetništvo (PEP).

Evropsko univerzitetsko prvenstvo u debati je najprestižnije i najbrojnije takmičenje koje će okupiti više od 750 izuzetnih studenata sa najprestižnijih univerziteta u Evropi, ali i šire. Ove godine održava se 20. Jubilarno Evropsko debatno prvenstvo i čast nam je da je Evropski debatni savet ukazao poverenje Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija iz Novog Sada i Balkanskom debatnom društvu da ugosti studente iz više od 30 zemalja I sa preko 150 visokoobrazovnih institucija uključujući Univerzitete Oksford, Kembridž, Berlinski, Atisnki, Moskovski, Univerzitet Katara i mnogi drugi. Cilj ovog projekta je da promoviše debatu kao način komunikacije i razvoja kritičkog mišljenja kod mladih.♦