
Kroketi sa jabukama i cimetom
29/05/2018
Potrebno:
Za testo:
300 g brašna
120 ml mlake vode
1 kašičica suvog vasca za kolače
50 g margarina
Malo soli
Ulje za prženje
Šećer u prahu
Nadev:
2 jabuke
100 g šećera
1 kašika mlevenog cimeta
Malo vode
Priprema:
Umešajte brašno, kašiku suvog kvasca za kolače, vodu i so. Na niskoj temperaturi otopite margarin pa ga dodajte u brašno. Polaganim mešanjem umesite glatko testo.
Testo ostavite na toplom mestu 30 minuta.
Oljuštene jabuke narežite na kockice, pospite šećerom i cimetom i stavite da se kuvaju u vrlo malo vode dok jabuke ne omekšaju.
Štapnim mikserom ili gnečilicom za pire od jabuka napravite pire.
Nakon dizanja testo razvucite na 1 cm debljine i izrežite na pravougaonike. Na sredinu svakog stavite kašiku nadjeva, bočno preklopite i zarolajte tako da spoj dođe s donje strane.
U zagrejanom ulju pržite krokete dok ne dobiju zlatnu boju i stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu i servirajte uz čaj ili kafu.♦