“Istoričari Dečana” traže narodni protest zbog zaustavljanja radova na puta Dečane – Plav

“Istoričari Dečana” traže narodni protest zbog zaustavljanja radova na puta Dečane – Plav

28/05/2018 Off By
Udruženje istoričara Kosova “Ali Hadri”, ogranak u Dečanima zaht evalo je organizovanje velikog narodnog protesta protiv zabrane izgradnje puta Dečane – Plav.

U reakciji UIK-a “Ali Hadri” osuđuje se “kampanja protiv saobraćajnice Dečane – Plav, koju je pokrenuo iguman manastira Dečani, Sava Janjić”, piše portal KohaDitore.
Dečanski istoričari su takođe zahtevali i od međunarodnog faktora “da se distanciraju i ne ometaju izgradnju nacionalnog puta Dečani – Plav”.
“Anti-albanska politika manastira Dečani se svakim trenutkom pojačava, zato pozivamo Manastir i njegovo osoblje da se povuku iz prljavih igara koje će prouzrokovati destabilizaciju opšteg reda u Dečanu i okolini”, takođe je navedeno u reakciji. UIK “Ali Hadri” – ogranak u Dečanima pozvao je političke snage u Dečanima da se ujedine i reaguju protiv “inicijative veliko-srbina Janjića za zaustavljanje izgradnje puta Dečane-Plav i zahtevamo organizovanje velikog narodnog protesta, kojim će se zahtevati izgradnja puta Dečane-Plav”(Agencije).♦