LSV: Sprečiti šovinističko divljanje Radikala

LSV: Sprečiti šovinističko divljanje Radikala

26/05/2018 Off By

Članica Predsedništva LSV mr Maja Sedlarević u pisanoj izjavi medijima prenosi zahtev Lige upućen nadležnim državnim organima da obezbede nesmetano održavanje festivala „Mirdita, dobar dan!“ koji 30. maja u Beogradu organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava:

“Javnost je već danima obasuta šovinističkim ispadima predstavnika Srpske radikalne stranke, koji prete da će sprečiti održavanje festivala.

Šovinistička retorika Srpske radikalne stranke i njenog lidera, osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, poznata je još od devedesetih godina. Jezik mržnje, ali i konkretni postupci Šešeljevih radikala, vodili su u sukobe i velike nesreće i dobro su poznati građankama i građanima i Srbije i zemalja u okruženju, navodi Sedlarevićeva i dodaje da “tolerisanje Šešeljeve politike apsolutno je nedopustivo. Državni organi, na žalost, ostaju nemi na očigledno kršenje Ustava i zakona Republike Srbije od strane funkcionera Srpske radikalne stranke. Umesto da se Vojislavu Šešelju, po sili zakona, zbog pravosnažne zatvorske kazne od deset godina, oduzme poslanički mandat, nadležni organi ne čine ništa. Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da nadležno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova počnu da rade svoj posao i stanu na kraj šovinizmu osuđenog zločinca Vojislava Šešelja i njegove Srpske radikalne stranke!”(Press LSV)♦