Dan pripadnika MUP: otkriveno spomen obeležje poginulim policajcima

Dan pripadnika MUP: otkriveno spomen obeležje poginulim policajcima

25/05/2018 Off By
Spomen–obeležje u znak sećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su žrtvovali svoje živote obavljajući službenu dužnost, zarad mira i bezbednosti Republike Srbije, otkriveno je danas u Ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu.

 


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon ceremonije otkrivanja spomenika, istakao je da više od dva veka policijski službenici svojim životima štite narod i zemlju i naglasio da je njihova dužnost i obaveza da daju najbolje od sebe za siguran i izvestan sutrašnji dan, mirno detinjstvo naše dece i da ispune očekivanja građana.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je šrisustvovala otkrivanju spomen obeležja rekla je da država ceni danonoćni rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i da će dati sve od sebe da policijskim službenicima omogući bolje plate, bolju opremu, kvalitetnije uslove rada i bezbednost njihovim porodicama.
„Podizanjem spomen – obeležja Srbija ponosno čuva uspomenu na sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su svoje živote nesebično dali braneći Srbiju i čuvajući bezbednost svih građana naše zemlje“, rekla je premijerka.♦