Skupština Srbije: Radikali Zoranu “stavili na krst”

Skupština Srbije: Radikali Zoranu “stavili na krst”

23/05/2018 Off By

Ranka Čičak

Opozicija je danas ponovo pokušala da devalvira Zakon o izgradnji stanova za vojsku i policiju. Zoran Živković ponovio je pitanje potpredsednici Vlade zašto stalno menja broj stanoiva. Zorana Mihajlović zaključila je da on sa matematikom ne stoji baš najbolje:

– Dakle 1.578 stanova koje pominjete samo su deo od 5.203 koje ćemo izgraditi. Posao počinje sredinom avgusta. Temelji za prvu zgradu kopaju se u Nišu ili Vranju, razlika je možda u sedam dana. Svi će stanovi biti gotovi do 2020 godine neki već godinu dana ranije.
Živković je odgovorio da joj ne veruje.
Radikali su nastavili da vređaju Zoranu Mihajlović toliko da su i ostali iz opozicije bili iznenađeni.
Vjerica Radeta; “Sve dok Zorana Mihajlović, Labus, Dinkić i ostala bulumenta nisu u petoktobarskoj buldužer revoluciji dugim cevima zauzeli institucije sistema, država Srbija je itekako vodila računa o rešavanju stanbenih pitanja službe bezbednosti. Zorana je ostala dužna odgovore na još važnija pitanja. Šta se dešava u Grdeličkoj klisuri? Klizište je “poletelo” pre dve godine, pa ponovo pre dva meseca, pa opet pre tri nedelje i mi nikako da doznamo ko je zato odgovoran. Zorana je izjavila da će angažovati Svetsku banku u sanaciji klizišta. Njihovi su stručnjaci već radili geološka istraživanja. Vi Zorana ih niste poslušali.”.
Ministarka nije želela polemiku o političkoj prošlosti:”Na moju sam ponosna jer je potvrđena izborima”.
Radeta je rekla da je problema na Koridoru toliko, ali novac odvojen za njega ide na druge stvari:” Nije išao na poravke Koridora, ali jeste za njen donji veš”.
Nataša Jovanović zamerila je rečniku kojim se Zorana branila:”Treba da obratite pažnju na način ophođenja ovog odlazećeg potpredsednika vlade Republike Srbije. Vi gospođo Mihajlović ste za nas sinonim za nešto loše što radite Srbiji, zato što je dokazano da radite za interese zapadnih sila”.
Predsedavajući je zamolio da se Zorana više ne razapinje na krst
Nataša Jovanović tvrdi da zbog nesposobnosti vladavine Radomira Nikolića, sina bivšeg predsednika Tomislava u Kragujevcu neće biti para za stanove: “Za plate zaposlenih uzimaju se stalno krediti, a grad nije u stanju ništa da finansira. Grad Kragujevsac očekuje vanredne izbore, kako bi se konačno oslobodio Radomira Nikolića”.♦