MSUB: Orijentisanje u savremenoj novomedijskoj umetnosti

MSUB: Orijentisanje u savremenoj novomedijskoj umetnosti

22/05/2018 Off By
U okviru izložbe NACRT: Orijentisanje u savremenoj novomedijskoj umetnosti u Salonu Muzeja savremene umetnosti, u četvrtak 24. maja u 18 časova biće održan razgovor o izložbi i prirodi digitalnih medija.

 

U razgovoru učestvuju Tamara Vučenović, urednica emisije „Digitalne ikone“ na Radio Beogradu 2, Uroš Krčadinac, umetnik i predavač na odseku Digitalna umetnost Fakulteta za medije i komunikacije i Dejan Grba, kokustos izložbe, umetnik i profesor na odseku Novi mediji na Fakultetu likovnih umetnosti. Moderator razgovora je Una Popović, kustos Salona Muzeja savremene umetnosti.

Tokom razgovora razmotriće se pojam orijentisanja u savremenoj novomedijskoj umetnosti, što je ujedno tema izložbe u Salonu MSU. Neka od pitanja koja će biti razmatrana su: kako umetnička dela opredmećuju tumačenja stvarnosti; da li se uloga publike promenila u odnosu na upotrebu tehnologije u umetnosti; kako semantika informacije, slike i predstavljanja u današnjoj digitalnoj sredini menjaju umetnost; na koji način predstaviti digitalnu umetnost / informaciju na jednom analognom mediju kao što je radio.♦