Skupština Srbije: Radikali protiv Zorane Mihajlović

Skupština Srbije: Radikali protiv Zorane Mihajlović

16/05/2018 Off By

Ranka Čičak

Danas se skupštinska rasprava o izgradnji jevtinih stanova za vojsku i policiju pretvorila u uvrede i prepucavanja radikala sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović.

 

Vjerica Radeta je rekla da je priča o stanovima prihvatljiva tačno onoliko koliko su bili realni Vučićevi stanovi od 380 evra po kvadratu za mlade parove:
– Ali od stanova nije bilo ništa, a ista je sudbina i sa ovim zakonom o stanovinma za vojsku. Ako će država da izgradi 1.578 novih stanova trebalo bi 22 godine da svi koji žele da reše stanbeno bitanje i to pod uslovom da se niko nov ne zaposli. Oni koji pričaju o izgradnji stanova ne znaju šta govore. Zorana Mihajlović priča priče, a ne kaže ništa, kao obično. Juče je rekla da postoji banka sa kojom će ovo da se radi, a mi bismo voleli da znamo koja je to banka, ko ju je odabrao i zašto baš ta banka – kaže biće to krediti sa manjom kamatom. Koliko je manja ta kamata? Kaže – subvencionisae država deo gradnje. Kada je to odlučeno? Dakle sve su to šarene laži za one koji veruju Zorani. Ali njoj ne veruju ni kolege u vladi i svaki dan smo svedoci toga. Zašto Zorana MIhajlović ne radi ništa u interesu ove države i naroda. Opšta je poznata stvar da ona radi po nalozima i u interesu američke ambasade, od Polta do Skota i svih skotova koji dolaze da uvode red u Srbiju. Jli tako Zorana? Ne vrtite glavom to je istina. Da je ozbiljnije vlade ova Zorana Mihajlović odavno ne bi mogla biti ministarka.
Vjerica Radeta tvrdi da i zakon o katastrtu nema nikakve veze sa istinom:
– To što vi pokušavate da predstavite zakon kao dobar je veoma loše. Loše je i što hvalite digitalizaciju Ane Brnabić. Da li vi znat kako izglda Srbija? Da li znate da u Srbiji nema struje, nema telefona, da za intrnet ljudi nisu ni čuli? Da li vi znate uopšte gde živite? Ovo je Srbija gospođo. Javne belžnike ste u ovom zakonu izjednačili sa sudovima. To je nedopustivo. Bez kontrole će neko upisivati u katastar, a posle ispravke nema.♦