Art – kafe galerija Beti Ford: Umetnikov otisak – izložba fotografija Milice Krstić

15/05/2018 Off By

 

U Art – kafe galeriji Beti Ford, Zetska 2, Beograd u petak 18. maja u 19 časova biće otvorena izložba fotografija Milice Krstić.

 


Izložba je za posetioce biće otvorena do 26. maja svakog dana, osim nedeljom od 17 časova do ponoći.

Milica Krstić živi i radi u Pančevu. Diplomirala na Visokoj školi strukovnih studija na Beogradskoj Politehnici, smer – Grafički dizajn. Vajanjem se bavi aktivno od 2014. godine u Otvorenom ateljeu Ivane Rakidžić Krumes, a analognom fotografijom od 2010. Svoje radove izlagala na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, učestvovala je u mnoštvu kreativnih radionica. Bavi se dizajnom, vajanjem i fotografijom.

Pokreti” su analogne fotografije ,duple ekspozicije, rađene Smenom 8, koje predstavljaju nestalnost pokreta, preklapanja slike, dualnost i krhkost.
-Sliku savremene žene otkrivam nenamerno u vidu neprecizne fotografije. U okviru mog rada bavim se istraživanjem sećanja,emocije, žene, tela, pokreta.., kaže umetnica-

Izložba je realizovana u okviru autorskog projekata “Umetnikov otisak” Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj ovog projekta je promovisanje umetničkog rada i stvaralaštva. Umetnici čiji rad promoišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti.

Umetnički savet čine: Ana Marinović – dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član ULUPUDS-a), Edvina Romanović – Hudeckova – magistar likovnih umetnosti, Milena Mitrović – dipl. graficki dizajner i MA visual designa, Igor Markišić – master na odseku grafika i knjiga♦