Sarajevo: polemika o predizbornom mitingu Erdogana

Sarajevo: polemika o predizbornom mitingu Erdogana

15/05/2018 Off By

 

U Sarajevu zahuktava se polemika povodom najavljenog dolaska predsednika Tursk Redžepa Tajipa Erdogana.

 

Polemika “za” i “protiv” Erdoganovog mitinga zasad je izražena samo na društvenim mrežama i u gradu Sarajevu, ali ima indicija da će se premestiti i u javni prostor, piše sarajevski portal Kliks.

Na Fejsbuku je, naime, otvorena grupa “Podrška dolasku predsednika Erdogana u Sarajevo”, a nešto kasnije kreiran je i dijametralno suprotan virtuelni centar za okupljanje onih koji smatraju da njegov dolazak i održavanja predizbornog mitinga nije pozitivna vest.

Takođe, članovi grupe protivnik mitinga turskog predsednika žele da na dan, 20. maja, održe protestni skup na platou Skenderija.

“Mi smo protiv mitinga turske Partije pravde i razvoja pod vođstvom Erdogana u Sarajevu, jer smatramo da to nije zakonito, da to nije dobro za građane BiH. Takođe mislimo da je ovo pokušaj promovisanja SDA i dizanje međunacionalnih tenzija”, navodi se na Fejsbukku i dodaje da dolazak predsednika Turske nije dobar za narode i građane BiH.

Nadležni organi BiH još zvanično nisu obavešteni i erdoganovom mitingu.
U Turskoj će 24. juna biti održani vanredni parlamentarni i predsednički izbori, prvi od referenduma o ustavnim promenama kojim je prošle godine stvorena podloga za davanje većih ovlašćenja predsedniku Turske.♦