LSV: Jasno je zašto kukasti krstovi u Novom Bečeju nikom ne smetaju

LSV: Jasno je zašto kukasti krstovi u Novom Bečeju nikom ne smetaju

04/05/2018 Off By

 

Kukasti krstovi nedavno su osvanuli na dečijem igralištu u centru Novog Bečeja.
Predstavnici lokalne samouprave izgleda u tome ne vide nikakav problem, s obzirom na to da se ni posle desetak dana nisu potrudili da ih uklone, iako je to jedna od najprometnijih lokacija na putu do Doma zdravlja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita: Na koliko dečijih igrališta treba da osvanu kukasti krstovi, pa da predstavnici države Srbije prihvate činjenicu da se od eskalacije fašizma, podgrevane Šešeljevim ispadima, moraju jasno i glasno ograditi?

LSVSaša Šućurović, članPredsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik opštinskog odbora LSV Novi Bečej, kaže da ga ne čudi što nema adekvatne reakcije na iscrtane fašističke simbole: „Država danima propušta priliku da osim proceduralnih navede i suštinske razloge za neodržavanje fašističkog skupa u Hrtkovcima, koji je najavila Srpska radikalna stranka. Ako je poznato da većinu opštinskih i državnih rukovodilaca čine bivši radikali, koji su prešli u Srpsku naprednu stranku, logično je da im onda ni kukasti krstovi u Novom Bečeju, ni fašistički skup u Hrtkovcima ne smetaju“.

On je dodao da se, pogotovu u manjim sredinama, vrlo dobro zna ko je od sadašnjih preobučenih radikala bio na prvom skupu devedesetih i da je sada od tih ljudi, u novom stranačkom dresu Srpske napredne stranke, nelogično očekivati da drastično promene svoja gledišta i političke stavove: „Oni se ponašaju po principu – Evo, ja sam od sutra vegetarijanac, nisam više mesožder, jer je to društveno prihvatljivije i lepše zvuči, ali i dalje nastavljaju da jedu meso. Ni jedna jasna osuda ili kazna zbog propagiranja fašizma nije stigla od državnih organa i institucija u našoj zemlji. Prilika da se pokaže da država ne toleriše fašističke ispade bar u poslednjih nekoliko nedelja bilo je na pretek.To je taj vid licemerja koji na mala vrata popušta fašistima i hoće u Evropsku uniju, ali da oni kažu Evropi kakvi treba da budu EU standardi “.

Šućurović je dodao da očekuje da predstavnici lokalne samouprave u Novom Bečeju barem uklone fašističke simbole, ako već ne žele jasno da osude ovakav vid vandalizma i tolerišu ga bez reakcije.(Press LSV)♦