Šesti rođendan Ulične galerije – Izložba “Sveprisutan” Milorada Miće Stajčića

Šesti rođendan Ulične galerije – Izložba “Sveprisutan” Milorada Miće Stajčića

27/04/2018 Off By

 

U subotu, 5. maja u 20 časova Ulična galerije u Čavketovom pasažu u Beogradu proslaviće 6. rođendan. Rođendan će biti obeležen izložbom Milorada Miće Stajčića, dok muziku bira Mr. Cash. Postoje i druga iznenađenja ali, kažu organizatori, uskoro i više detalja.


SVEPRISUTAN naziv je samostalne izložbe Miće Stajčića kojom autor identifikuje, obrađuje i podvrgava eksperimentu dominantan fenomen našeg doba – novac.
Pored toga, izložba je reakcija umetnika na prostor kojom rekontekstualizuje odnos umetničkog dela i izložbenog prostora, percepcije stvarnosti i njenog objektivnog realiteta.


Milorad Mića Stajčić rođen 1977. godine u Beogradu, gde i dalje živi i radi. Diplomirao je na Fakultetu Organizacionih Nauka na smeru informacioni sistemi i na Fakultetu Likovnih Umetnosti na smeru vajarstvo u klasi prof. Mrđana Bajića. Trenutno je doktorskim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Osim skulpture izražava se i putem instalacija, video radova, performansa, fotografije. Najčešća tema su potrošačko društvo, razni ljudski tabui, društvene vrednosti. Bavi se privatnim kompjuterskim biznisom u firmi „Ant Computers doo“. Suosnivač je galerije „X Vitamin“ u Beogradu. Učestvovao je na mnogim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Više o njegovom radu: www.mravorad.com♦