Ana Brnabič posetila Naučno tehnološki park: regionalna saradnja nema alternativu

Ana Brnabič posetila Naučno tehnološki park: regionalna saradnja nema alternativu

19/04/2018 Off By

 

Ranka Čičak

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić rekla nam je danas da žali što se uhrvatskim medijima polemiše na račun izjava srpskih rukovodilaca posle Šešeljevog incidenta u Skupštini Srbije:

– Oni kažu da smo pokušali da revalitizujemo ceo događaj. Upravo da se tako nešto ne bi dogodilo prva rečenica moje izjave bila je – da nedvosmisleno direktno i najoštrije osuđujem događaj. Ta moja izjava ne pokazuje relatizovanje događaja i da smo mi kao vlada Srbije u bilo čemu ostali nedorečeni. Ono što je meni žao je da je poseta prekinuta. To je bila pogrešna odluka. Naravno je da Republika Hrvatska na nju imala pravo. Ali ja mislim da je bilo bolje da smo nastavili razgovore. Naša vlada, Predsedništvo i Skupština uradili su sve što je moglo da ta poseta što bolje prođe. Trebalo je i jutros da imamo sastanak. Pokušala sam juče da dobijem na telefon gospodina Plenkovića, ali se meni nije javio. Milsim da to ne daje dobre signale. Vlada Srbije i svi građani ostaju otvoreni za saradnju. Mislim da ne postoji drugi način za napredak regiona osim u saradnji. Najvažnije da smo događaj jasno osudili i rekli da on ne predstavlja današnju Srbiju.
Ovo je danas Ana Brnabić izjavila posle posete Tehnološkom parku u Beogradu.
Danas je bilo prvi put da Brnabićeva kao premijerka poseti Tehnološki park, a kao ministarka Državne uprave bila je ovde četiri puta i pratila razvoj ovog mesta budućnosti, gde već sada radi 60 kompanija i više od 500 inžinjera. Izvoz ovih kompanija je veći od 29 miliona evra. Brnabićeva najavila je ulaganje 65 miliona evra u naredne tri gofine u naučni tehnološki park. Rekla je da će isto ovo napraviti u Novom Sadu i Nišu, a planira se i digitalni poljoprivredni centar u Novom Sadu.
U Čačkiu, Boru , Zaječaru i Kraljevu praviće se mali centri, iz koji će se kasnije razvijati novi naučno tehnološki parkovi.♦