KOHA DITORE: VLADA OSTAVILA ”TREPČU” U RUKAMA SRBA

20/01/2015 Off By

Vlada Kosova se predala pred pritiskom Srbije i Liste Srpska u vezi statusa kombinata ‘Trepča’. Odustala je od namjere da domaći giganta vrati u državno javno preduzeće i odlučila da njegov status promjeni samo u dogovoru sa Srbima”


Trepca-rudnik

Izvor Koha ditore

KOSOVSKA izvršna vlast je digla ruke od namere da pretvori u državno javno preduzeće najveći privredni gigant i odlučila da status promeni samo uz saglasnost Srba, ocenjuje list Koha ditore, navodeći da je došla u posed nacrta sporazuma o preuzimanju preduzeća ”Trepča”, kojim se kao strana u donošenju odluke uvodi lokalna vlast sa severa, koja ne priznaje državnost Kosova.

”Srpski predstavnici u vladi to smatraju za dostignuće, jer je to, kako su rekli proizvod pregovora sa drugim članovima koalicije. Premijer Mustafa je ćutanjem odgovorio na pitanje u vezi popuštanja pod pritiskom Srba.

Vlada Kosova se predala pred pritiskom Srbije i Liste Srpska u vezi statusa kombinata ‘Trepča’. Odustala je od namjere da domaći giganta vrati u državno javno preduzeće i odlučila da njegov status promjeni samo u dogovoru sa Srbima”, piše ”Koha ditore”.


Qeveria ua lë në dorë serbëve “Trepçën”
20 Janar 2015 – 06:30 – Foto: Driton Paçarada
Qeveria e Kosovës është dorëzuar përballë presionit të Serbisë dhe të Listës Serbe përkitazi me statusin e kombinatit “Trepça”.
Ka hequr dorë nga përcaktimi për ta kthyer në ndërmarrje publike qendrore këtë gjigant ekonomik të vendit dhe ka vendosur që statusin t’ia ndërrojë vetëm me dakordimin e serbëve.


Nacrt Zakona koji je prošle nedelje poslat Skupštini a koji je bio na dnevnom redu za glasanje u ponedjeljak, predviđao je da se ”Trepča” pretvori u državno javno preduzeće.
“Srpski ministri u Vladi su otišli u Beograd i posle toga su zajedno sa zvaničnicima Vlade Srbije zapretili protestima, dovođenjem dijaloga u opasnost i povlačenjem iz Vlade Kosova, jer ”Trepču” smatraju za srpsko vlasništvo…”, prenosi danas Koha ditore.<


EKONOMIJA

cuxicALEKSANDAR VUČIĆ: SKUPŠTINA KOSOVA O TREPČI – U SREDU

Pitanje imovine na Kosovu i Metohiji još nije otvoreno i Vlada Srbije zahteva da se ta tema što

 

 

trečaSLIČAJ RUDNIKA TREPČA: VIŠE OD 3.000 RADNIKA OD SUTRA U ŠTRAJKU

Ministar privrede Željko Sertić je rekao da će Agencija za privatizaciju Srbije, ukoliko Priština ostane pri svom stavu,

 

 

trepca-vlada-srbije-KONFERENCIJA ZA MEDIJE U VLADI SRBIJE: OTIMANJE TREPČE NEĆE PROĆI

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da je jednostrano otimanje i konfiskacija Trepče u 100

 

 

sp-jokic_620x0SEDNICA VLADE: ZDRAVKO JOKIĆ GENERALNI DIREKTOR «ŽELEZNICE SRBIJE»

Predloženo je da se za direktora saobraćaja na železnici izabere Miroslav Stojčić, a za finansijskog direktora društva Rajko