Skupština Srbije: pitanja poslanika – da li će Šešelj ostati poslanik?

Skupština Srbije: pitanja poslanika – da li će Šešelj ostati poslanik?

17/04/2018 Off By

 

­­­
Narodna poslanica Aleksandra Jerkov pitala je danas predsednicu Skupštine, Maju Gojković i predsednika Odbora za administrativna pitanja, Aleksandra Martinovića, kada će osuđenom ratnom zločincu.Vojislavu Šešelju biti oduzet mandat i kada će on biti izbačen iz Skupštine Srbije

 

Šešelj nazvao Aleksandru Jerkov ustaškom kurvom!
Vojislav Šešelj je danas izjavio da jedva čeka da razbije njušku nekom muškarcu, a što se Aleksandre Jerkov tiče nju će do kraja nazivati ustaškom kurvom. Što joj se pre ojadi život to bolje. Radikali nikom ne prete,nisu ni njoj, a nju ne mogu da biju.
Na pitanje novinara da li ima razloga za ovaj bes odgovorio je pitanjem – “mislite da mi je lakše da dobijem dokaze da je kurva ili da je ustaša?”
“Demokrate su je isturile da traži oduzimanje poslaničkog mandata meni, jer znaju da ne bijemo žene. Čekam prvog muškarca da me nazove ratnim zločincem pa da mu razbijem nos.”
Vojislav Šešelj nije bio prisutan kada je Jerkova postavila pitanje o njegovom mandatu pa nije moga “na licu mesta” da reguje.

“Kada će Narodna skupština primeniti član 88 Zakona o izboru narodnih poslanika, koji u tački 3 kaže da poslaniku prestaje mandat ako je osuđen na kaznu zatvora veću od 6 meseci. Ratni zločinac Vojislav Šešelj je prošle nedelje osuđen na 10 godina.Tom čoveku, po zakonu, nije mesto u Narodnoj skupštinu. Sramora je da osuđeni ratni zločinac predstavlja građane Srbije, a da ne govorim koliko to vređa njegove žrtve. Ja znam da kolege iz SNS njegove ratne zločine ne doživljavaju previše ozbiljno, niti misle da je to nešto strašno. Pitam Maju Gojković šta će Narodna skupština učiniti da zaštiti naše kolege Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka od sramnih napada Vojislava Šešelja. Šešelj preti da će ponoviti ratne zločine i da će početi od njih dvoje”.
Dežurni branilac partija na vlasti i njihovih prijatelja, Marijan Rističević, branio je Šešelja tvrdnjom da je on već odslužio kaznu, a radikal Nemanja Šarović bio je još drskiji prema opoziciji:
-U Srbiji nije bilo rata, samim tim ni ratnih zločina.Presudu Haškog tribunala možete okačiti mačku na rep. Ako vam se ne sedi u Narodnoj skupštini, ne morate, i onako ništa pametno od vas nećemo čuti. Za razliku od vas, SRS i Vojislav Šešelj su samostalno izašli na izbore. Znao je narod za Hag i za lažnu optužnicu i upravo zato nam dao poverenje”.

Poslanik Radoslav Milojičić prokomentarisao je da bi bolje za Srbiju bilo da Šešelj nikada nije ušao u politiku i Skupštinu, ali ga je predsedavajući prekinuo pauzom.
Posle pauze Nataša Jovanović (SRS) tražila je da se procesuiraju demokrate koje su preduzeća dovele u stečaj i rasprodale a sada žele da se bave politikom:
-Njima je najvažnije da ruše ustavni poredak i slušaju naloge Skota (američkog ambasadora u Beogradu) iostalih zlikovaca sa zapada.Da što više rade protiv svoje zemlje, izmišljaju, kleveću i lažu, da optužuju srpske junake kao što je Vojislav Šešelj. Zašto ti izdajnici i lopovi već nisu procesuirani, već su ostavljeni da nam i dalje nanose štetu?♦