Posle Šešeljevih pretnji – Žigmanova zabrinulo čutanje nadležnih u Srbiji

Posle Šešeljevih pretnji – Žigmanova zabrinulo čutanje nadležnih u Srbiji

17/04/2018 Off By

“Zastrašuje šutnja svih struktura vlasti u Srbiji oko prijetnji koje je Vojislav Šešelj uputio Nenadu Čanku i meni”, izjavio je danas hrvatskim medijima u Vojvodini predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov.

 

“Monstruozne su prijetnje kakve je Vojislav Šešelj uputio Nenadu Čanku i meni, kakve Srbija nije vidjela i čula od devedesetih. No jezovita je i šutnja predstavnika svih struktura vlasti u Srbiji kada je u pitanju stav spram tih poruka koje su više nego prijeteće, a koje su građani hrvatske nacionalnosti primili s velikom zabrinutošću i strahom”, prenosi agencija Hina Žigmanovu izjavu.



Haški osuđenik i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj prošloga četvrtka je, samo 24 sata posle izricanja presude za progon Hrvata 90-ih godina, rekao kako je spreman da ponovi svoje zločine i to protiv dvojice kolega parlamentaraca, Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka.

“Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenut ću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka”, izjavio je Šešelj za portal beogradskog lista Blic, dan nakon što mu je Žalbeno veće Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, kao sledbenik Haškog tribunala izrekao kaznu od deset godina zatvora zbog počinjenih ratnih zločina.

Žigmanov jerekao kako se očekivalo da će neko javno reagovati i osuditi takve poruke kao nedopustive i zbog toga što je to bacilo senku na dolazak predsednika Hrvatskog sabora u Srbiju.

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sutra dolazi u dvodnevni poset Srbiji, gde će biti gost predsjednika države, premijerke i predsednice Skupštine Srbije. (Agencije)♦