Francuski ministar Žan Iv Le Drijan razgovarao sa Aleksandrom Vučićem

Francuski ministar Žan Iv Le Drijan razgovarao sa Aleksandrom Vučićem

12/04/2018 Off By

Ranka Čičak

Ministarka za evropske integracije, Jadranka Joksimović i ministar evropskih i spoljnih poslova Francuske Žan Iv Le Drijan potpisali su danas Amandman sporazuma o donaciji između Srbije i Francuske za finansiranje prethodnih studija izvodljivosti projekta Beogradskog metroa potpisanog 2012 godine.

 

Na istom sastanku u Predsedništvu Srbije direktor Kancelarije za bezbednost i zaštitu tajnih podataka, Goran Matić i francuski ambasador Frederik Mondoloni potpisali su sporazum o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.
Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je gostu što je u ovom ozbiljnom svetskom trenutku našao vremena da poseti Srbiju. Rekao je da je saradnja Srbije i Francuske sve veća, naročito u privredi. Lane je robna razmena bila 996 miliona evra, a ove godine je već porasla za 5 posto. Francuske firme zapošljavaju kod nas 11 hiljada radnika. Danas su Vučić i Le Drijan razgovarali najviše o KiM:
– Rekao sam mu da nam je važno da sve rešimo mirno. O Kosovu nemamo isto mišljenje, alli nam je važno što nas je danas Francuska sasluša.
Gospodin Le Drijan zahvalio je na srdačnom prijemu i pohvalio bilateralne odnose dve zemlje sa starim prijateljstvom:
-Ove godine ćemo zajedno proslaviti 100 godina od Velikog rata. Pred nama je izgradnja metroa i zajednička briga o evropskoj sigurnosti.
Na pitanje novinara da prokomentariše napade opozicije na njega, Vučić je rekao da neće da odgovori, jer pred strancima ne želi takve teme. O Zajednici srpskih opština gostu je izneo sve detalje i cinjenicu da kosovska strana nije održala obecanje.♦