Turski mediji o Ramušu Haradinaju: pijanac i veliki trošadžija!

Turski mediji o Ramušu Haradinaju: pijanac i veliki trošadžija!

07/04/2018 Off By
Posle Redžepa Tajipa Erdogana, i mediji lojalni turskom predsedniku osuli su paljbu po kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, koji je smenio ministra unutrašnjih poslova i šefa tajne službe zbog hapšenja i deportacije šestorice Turaka.

Turski mediji predstavljaju Haradinaja kao čoveka koji pije alkohol, negira da je musliman i prekomerno troši nov
Šestorica uhapšenih i deportovanih turskih državljana radili su kao profesori i menadžeri škole i pripadnici su pokreta FATO, kojim rukovodi verski lider u Egzilu Fetulah Gulen.
Dnevnik “Leni Akit” posebnu pažnju poklanja činjenici da kosovski političari svoju decu obrazuju u školama koje pripadaju tom Gulenovom pokretu i navode da, osim Haradinajevog sina, te škole pohađaju deca predsedavajućeg parlamenta Kadrija Veseljija i ministra ekonomije Besima Bekaja.
List napominje se da se Haradinaj najžešće usprotivio hapšenju i deportaciji šestorice Turaka, i da je zbog toga smenio ministra policije i šefa obavještajne službe.
“Leni Akit” se osvrće na biografiju Haradinaja, napominjući da je, pre nego što je došao na Kosovo sa zapada, bio telohranitelj u jednoj diskoteci, a zatim tokom rata i jedan od glavnih komandanata OVK.
Podseća se da je izvesno vreme proveo u Haškom tribunalu, gdje je oslobođen optužnice da je tokom rata činio zločine nad Srbima i drugim nealbanskim stanovništvom na Kosovu.
Haradinaja, kako navodi list, u parlamentu nazivaju pijanicom jer pije alkohol i poznat je kao “premijer skandala”. Navodeći da troši milione, podsećaju i na Haradinajev nedavni odmor u Švajcarskoj, kada je, kako su pisali mediji, potrošio 68.000 evra, dok stanovnici Kosova žive u siromaštvu.
Na pitanje odakle mu kuća koju ima, Haradinaj odgovara da su je izgradili njegovi ratni drugovi, navodi se u tekstu i dodaje da kosovski premijer ima i kuću koju je iznajmio nekim turskim zakupcima za kliniku za 6.000 evra mesečno.♦