LSV podržava građane Niša: borite se za svoj aerodrom!

LSV podržava građane Niša: borite se za svoj aerodrom!

03/04/2018 Off By
Liga socijaldemokrata Vojvodine daje punu podršku građanima i građankama Niša koji se bore za svoj aerodrom, navodi u svom saopštenju Nenad Čanak:

Činjenica da je država uložila tri i po miliona evra u taj aerodrom i da ga neće odneti nikuda, ne znači ništa. Država je isto tako mogla da uloži novac, a da aerodrom ne pređe u njeno vlasništvo.

To je još jedan primer centralizma koji je godinama prisutan, bez obzira na sve promene vlasti, a podrazumeva da su građani ove zemlje koji žive izvan Beograda sposobni da rade, ali ne i da upravljaju onim što su sami napravili i izgradili.

Isto tako iz Vojvodine je recimo preuzet i centralizovan Naftagas koji je zatim kao NIS bez pitanja prodat za petinu procenjene vrednosti sa sve rezervama nafte i gasa vrednim sedam milijardi evra.

Pokušaj da se vojvođanski deo autoputa izda u koncesiju na četvrt veka uspeli smo da zaustavimo pre deset godina.

Na žalost, Elektrovojvodina je ugašena, a njena imovina centralizovana, iako je bila najuspešnije preduzeće u EPS-u. Slično je bilo sa železnicom, Lutrijom Vojvodine i PTT koji je proglašen Telekomom.

Vojvodina danas nema nadležnosti čak ni nad Fruškom gorom.

I svaki put kada smo ukazivali na to ili novac koji se Vojvodini zakida, optuživali su nas za separatizam.

LSV se godinama intenzivno bori za vraćanje imovine, prihoda, nadležnosti i pune autonomije Vojvodine. Jednako dugo i intezivno borimo se i za decentralizaciju čitave zemlje jer smo uvereni da je to jedini put za ravnomeran razvoj i kvalitetan život u svim njenim krajevima.

I nećemo stati dok se to i ne dogodi.

Pozivamo i Nišlijke i Nišlije da budu uporni i ne posustanu u svojoj borbi dok ne vrate svoj aerodrom. Uvereni smo da je to još jedna važna i velika bitka za konačnu decentralizaciju Republike Srbije.(Press LSV)♦