Zasto Srbi koje je ova vlast instalirala u organima Kosova nisu zaštitili Marka?

Zasto Srbi koje je ova vlast instalirala u organima Kosova nisu zaštitili Marka?

27/03/2018 Off By

 

 

 

 

Ranka Čičak

Jaz između vladajuće većine i opoziciji pokazao se i danas u poslaničkim pitanjima. Skupština Srbije nije već dugo raspravljala o Kosovu i Metohiji, iako su to poslanici opozicije više puta tražili.

Poslanik Miroslav Aleksić postavio je pitanje Premijerki hoće li ona i njeni ministri doći u četvrtak , na dan koji je određen za pitanja.
On sumnja da je predsednik Vučić predložio američkim zvaničnicima razmenu teritorja na jugu Srbije.Traži da mu Vučić odgvori da li se 13 marta u Parizu sastao sa Tačijemi ako jeste, o čemu su razgovarali. Kaže da je Briselski sporazum napravio Srbiji mnogo štete:
-Doprineo je ukidanju srpskih organa vlasti na severu Kosova, uspostavljanju trajnih graničnih prelaza, sporazumima o energetici i telekomunikacijama u korist Albanaca, uvođenju najavljivanja zvaničnih poseta, polaganju zakletve srpskih sudija pred albanskim vlastima.Naterali ste Srbe da učestvuju na izborima 2013 godine u takozvanoj državi Kosovo.Naterali ste ih da učestvuju u vlasti sa Ramušom Haradinajem, pa se dogodilo da vlast na Kosovu u kojoj sede i srpski predstavnici, hapsi Marka Đurića. Dakle, u toj banditsko terorističkoj državi KOsovo, kako ju je sinoć nazvao Aleksandar Vučić, sede i njegovi predstavnici. Poslao ih je u tu vladu, a sada kuka kako nas ta Vlada maltretira. Zbog poraza u pregovorima koje već 5 godina vodi u Briselu zbog potpunog poraza u spoljnoj politici, tražim da Aleksandar Vučić podnese ostavku.
Marinika Tepić smatra da o svemu što se dogodilo u Mitrovici treba da se oglasi predsednica Vlade, jer je Kancelarija za Kosovo njen organizacioni deo. Službenik vladine Kancelarije za Kosovo odgovoran je Vladi, a ne predsedniku Republike.


Slaviša Ristić (nezavisni poslanik sa Kosova) kaže da se ovoliko poniženje Srbije, kao juče u Mitrovici, nije dogodilo nikada do sada. Ni u Slobino, ni u Koštunicino ni u Tadićevo vreme:
– Zasto Srbi koje je ova vlast tamo instalirala, nisu zaštitili Marka, već su nemo gledali, samo što nisu aplaudirali. Među njima je bio i Radojičić i svi ostali poznati po prebijanju Srba. Pitam našeg predsednika da li se pravi vlada sa terorističkom državom, kako on Kosovo naziva. Vučić je obećao da će svi koji su učestvovali u napadu na Đurića odgovarati pred našim organima pravde. Kako će to izvesti kada smo srpske sudije integrisali u institucije te terorističke tvorevine?
Marijan Rističević, koji pripada onima koji podržavaju vladajuću većinu, pitao je vladine bezbednosne službe da provere da li je tačno tvrđenje Vikiliksa da su 2007 i 2008 godine Boris Tadić, Vuk Jeremić i Borko Stefanović predstavnicima ambasade SAD obećali da neće reagovati na proglašenje države Kosovo uz uslov da se Boris Tadić izabere zapredsednika Srbije. ♦