LSV: Vlada Srbije pomaže Beograd, a ostatak zemlje propada

LSV: Vlada Srbije pomaže Beograd, a ostatak zemlje propada

24/03/2018 Off By
Sandra Ristić poslanica LSV u Skupštini AP Vojvodina pita predsednicu vlade Anu Brnabić zašto je na poslednjoj sednici njenog kabineta doneta odluka o izdvajanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve za potrebe grada Beograda:

Kao što je poznato, Vlada je za potrebe budžeta grada Beograda izdvojila 90 miliona dinara.
LSV podseća da je Vlada Srbije pre pet meseci dala još jednu „injekciju” beogradskom budžetu. Tada je iz tekuće budžetske rezerve Vlade Srbije izdvojeno 100 miliona dinara.

Smatramo da je ovakav način finansiranja jedinog dela Srbije koji je razvijen nedopustiv i da je ovo samo upotpunjavanje već sasvim jasne priče o strogoj centralizaciji države.

Grad Beograd apsolutno dominira nad ostalim delovima zemlje, a o projektima koji se sprovode u glavnom gradu, Vojvodina, Šumadija, Užice, Niš ili Sandžak mogu samo da sanjaju.

Budžet grada Beograda po glavi stanovnika iznosi oko 60.000 evra, dok su ostali gradovi, a pogotovo opštine, u neuporedivo lošijoj finansijskoj situaciji.

Nažalost, članovi Vlade Srbije nemaju razumevanja za sve delove Srbije, pa je očito da je u fokusu njihove pažnje samo grad Beograd.

Ovakva politika Vlade za posledicu će imati još veće razlike u ekonomskom razvoju regiona, što će u još većoj meri osnažiti proces depopulacije u svim delovima zemlje koji nisu grad Beograd.

Tražimo prekid ovakve prakse i zahtevamo da Vlada počne da vodi računa o svim krajevima naše zemlje! Svi građani ove zemlje su jednaki pred Ustavom i zakonima!♦