Posle Briselskog susreta: Za pet godina nisu mogli da pročitaju stranicu i po teksta

Posle Briselskog susreta: Za pet godina nisu mogli da pročitaju stranicu i po teksta

24/03/2018 Off By
To što nije ispunjeno šest tačaka Briselskog sporazuma, koje se tiču Zajednice srpskih opština, ne može biti samo krivica Albanaca, rekao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora u Briselu.

Za pet godina su i najteži ratovi završavani, rekao je Vučić i podsetio da je Srbija ispunila sve tačke od 7. do 15. tog sporazuma.
“Za pet godina nisu mogli da pročitaju stranicu i po teksta, to je uvreda za zdrav razum, za nas, za Srbiju”, rekao je Vučić komenatrišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da nije stigao da pročita sporazum o Zajednici srpskih opština.
“Gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma nisu ni dirnute, a to ne može da bude samo krivica Albanaca, to je potpisala i Evropska unija”, istakao je predsednik Vučić nakon sastanka s šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Vučić je takođe dodao da je Srbija na evropskom putu, ali da neće urušiti svoje državne i nacionalne interese da bi neki u Evropi i svetu mogli da budu zadovoljni, rekao je Aleksandar Vučić.
“Moja obaveza je da čuvam mir i stabilnost, a ne kao neko na ulici da postupam. Rekao sam večeras Mogerinijevoj da je Srbija na evropskom putu. Borićemo se da učinimo sve da napredujemo, ali nemojte da mislite da je moguće da Srbija uruši sve svoje nacionalne i državne interese da bi neki u Evropi i svetu mogli da budu zadovoljni”, poručio je on.
Manevarski prostor nam je mali, rekao je predsednik Srbije, ali na nama je da nastavimo da se borimo, ali nezavisnost Kosova nećemo priznati, rekao je Vučić.(Agencije)♦