Otvoren Sajam automobila i Sajam motocikala

Otvoren Sajam automobila i Sajam motocikala

22/03/2018 Off By

Ranka Čičak

U Beogradu danas je otvoren Sajam automobila “DDOR BG Car Show 06” i 12. Sajam motocikala “Motopešn”, na kojima učestvuje više od 350 izlagača iz dvadesetak zemalja. Zatvara se 28. marta.

Šesti “DDOR BG Car Show” i Sajam motocikala Motopašion u Beogradu se održavaju u znaku 80. rođendana od prvog Međunarodnog salona automobila u Beogradu, koji je održan u marta 1938.


Sajamsku manifestaciju otvorio je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.
“DDOR BG Car Show 06” i Sajam motocikala Motopašion su najznacajniji godišnji događaji u regionu Jugoitočne Evrope u oblasti automobilske i moto industrije.

Premijera „ferarija“ na štandu SAT Media Grupe
Posle velikog broja atraktivnih sportskih vozila koja su proteklih godina krasila štand SAT Media Grupe u Hali 1, ovoga puta posetioci sajma automobila će na njemu moći da vide jedan sasvim neobičan automobil – „ferari GTC4 Lusso“. To je jedini model iz Maranela koji nudi kabinu za četiri osobe i jedini koji bi mogao da se zimi popne do zavejanih skijaških centara zahvaljujući pogonu na svim točkovima. Za pogon je zadužen V12 motor zapremine 6,2 litra sa 690 KS, koji se „vrti“ čak do 8.250 o/min. Uz to, maksimalni obrtni moment od 697 Nm dostupan je pri 5.750 o/min, a do 100 km/h ubrzava za svega 3,4 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 335 km/h.

Ove godine je na Sajmu automobila predstavljeno 306 izlagača – 34 automobilska brenda sa 41 premijerom ili sasvim novim modelom automobila, koje je vodeća svetska produkcija lansirala u proteklih godinu dana.
Sajmovi se održavaju u 10 hala Beogradskog sajma, a otvoreni su od 10 do 20 sati.
Ljubitelji dvotočkaša će uživati u ponudi 36 brendova motocikala, ATV, ali i bicikala. Učestvuju 73 izlagača, koji će predstaviti i 41 novitet.
Pomenimo da je predviđeno proglašenje Automobila godine u četiri kategorije u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma.

Takođe, biće proglašeni “najbolji u auto industriji” i “Eko auto 2018. u Srbiji”, kao i “Miš Sajma automobila i Motopašiona”.
U okviru sajma biće održa i parada oldtajmera “Memorijal princa Tomislava Karadordevića”.
Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200 dinara, grupne za đake i studente 150 dinara.Parking na sajmu se plaća 100 dinara po započetom satu.♦