Radoman Kanjevac: Aja kao Mira

Radoman Kanjevac: Aja kao Mira

21/03/2018 Off By

Ranka Čičak

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung predstavila je danas novinarima Akašija Odebra solistu i koreografa koji je dobio najviše nagrada u baletskoj umetnosti. Prisutan je na svim svetskim festivalima i veoma omiljen.

 

Osvaja nagrade za kreacije koje priprema za sebe i svoju baletsku trupu. Njegova koreografija za operu Ravija Šankara u produkciji Londonske kraljevske opere prošle godine je pobrala najbolje kritike engleske štampe, a isto tako je prošla i Akašijeva koreografija za komad “Pink Sari rebolucija” u produkciji Kurv teatra.
Na konferenciji za medije glavni urednik Radio Beograda 2, Radoman Kanjevac , koji sarađuje sa Beogradskim festivalom igre najvaio proslavu šezdestogodišnjice postojanja Radio Beograda “. On je zadovoljan saradnjom sa Ajom Jung:
– To je žena koja već petnaest godina dovodi najbolje umetnike iz celog sveta u Beograd. Podseća me na drugu veliku ženu, koja je takođe svet dovodila u Beograd. To je Mira Trailović. Njih dve dokazuju da je vreme na strani onih koji su uporni.
Sutra će beogradska publika trupu Akašija Odebre u 17 i 21 čas moći da vidi u pozorišti Ateljea 212.(Foto Tanjug)♦