Konferencija za medije u Vladi: Srbija na vrhu informacione tehnologije

Konferencija za medije u Vladi: Srbija na vrhu informacione tehnologije

21/03/2018 Off By

Ranka Čičak

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu pobedila je na Forumu Svetskog samita o informacionom društvu u Ženevi. U konkurenciji od ukupno 685 prijavljenijh Srbija je proglašena za najbolju.

Predsednica vlade Ana Brnabić i direktor Kancelarije Mihailo Jovanović danas su novinarima rekli da je ovo samo početak srpskog napredovanja u digitalizaciji. Ana Brnabić je srećna i kaže da je ova vlada u modernizaciju digitalnih tehnologija krenula od minusa 2016. godine da bi već početkom ove godine dobila svetsku magradu. Nije bilo lako ali su se obistinile Anine reči da Srbija ima znanja i potencijala za razvoj digitalizacije.
Pravno je uokviren ovaj sektor, a već na narednoj sednici Skupštine Srbije će se glasati o izmenama i dopunama o državljanstvu. Odmah će se svi podaci uneti u kompjutere pa ćemo imati centralizovane podatke. Sada za više od 3. miliona građana ne postoje tačne adrese. Ili imaju kuću u ulici koja ne postoji ili u ulici ne postoji njihova kuća. Više od 45 hiljada ulica nemaju ime.♦