Skupština Srbije – poslanička pitanja: Šešelj pljuje Đinđića i Skota

Skupština Srbije – poslanička pitanja: Šešelj pljuje Đinđića i Skota

13/03/2018 Off By

Ranka Čičak

Narodni poslanik Vojislav Šešelj okomio se danas na Agenciju za privatizaciju,  američkog ambasador Skota i pokojnog premijera Đinđića:

-Svojevremeno je donet protiv ustavan Zakon o formiranju Agencije za restituciju. Za direktora Agencije je postavljen Strahinja Sekulić. Radi već 6 godina, a mandat mu ne ističe. U Agenciji je zaposleno 200 ljudi, a ona se pretvorila u pravo leglo kriminala. Umesto da podnosi izveštaj Narodnoj skupštini i Vladi, on ga podnosi američkom ambasadoru Skotu. Skot ga usmerava i kaže da Srbija još duguje 13 milijardi dolara ili evra američkim državjanima za restituciju , a to treba isplatiti u više rata. Vidite li da nam je Skot preuzeo upravljanje državom, mic po mic. Težak kriminal se dešava u Agenciji za restituciju.
Šešelj smatra da je Vlada neustavno donela odluku da prenese 13 miliona i 257 hiljada dinara Skupštini grada za podizanje spomenika Zoranu Đinđiću:
– Odluka je protivpravna. Vlada o ovome može da govori samo u formi zaključka. Zahtevam od Ane Brnabić da ovo hitno povuče, a da se preisipita i sama ideja, pošto Zoran Đinđić ni po kom osnovu ne zaslužuje podizanje spomenika. On je bio na čelu mafijaškog puča 2000 godine. Njegovi najbolji prijatelji izjavljuju da se on odmah posle preuzimanja vlasti odao kriminalu. Pogledajte svedočenje Dragoljuba Markovića, jednog od šest nosača kovčega. Zoran Đinđić je izdajnik srpskog naroda. Najgore što je uradio je izručivanje Slobodana Miločevića Haškom tribunalu. On zaslužuje prezir i mržjnju, a ne spomenik.
Danas su posle sednice o kreativnoj industriji novinari pitali Anu Brnabić da prokomentariše ove Šešeljeve reči. Bez ružnih reči na račun Šešelja, ona je odgovorila:
-Ponosim se što sam predsednik Vlade koja je odlučila da se podigne spomenik Zoranu Đinđiću. Pogledala sam i prjekat i veoma mi se dopao.

 

Jovan Jovanović: Srbija zbunjena između Zapada i Rusije


Nezavisni poslanik Jovan Jovanović smatra da je Srbija zbunjena između Zapada i Rusije. On traži da se donese spoljnopolitička strategija zemlje:

– Zbog Zakona o potvrđivanju sporazuma sa Ruskom federacijom, ponovo je u prvom planu spoljnopolitički položaj Srbije. Norveški ambasador izjavio je da EU gubi poverenje u Vladu Srbije i da bi bilo mudrije da više sledimo spoljnu politiku EU, jer se samo formalno približujemo Evropi a slabo usklađujemo s njom spoljnu politiku. Komandant NATO je rekao da je Srbija glavni problem na Balkanu. Ukoliko ovaj Zakon o saradnji sa Federalnom službom obezbeđenja Ruske Federacije bude usvojen, neke zemlje već razmišljaju o prekidu veze s našim MUP-om. Zabrinjavaju me i govorkanja u diplomatskim krugovima da neki od naših ministara odbijaju da se sretnu sa ambasadorima zapadnih zemalja.Taj manir podseća na ponašanje Slobodana Miloševića početkom 90 ih godina. On se tada šest meseci nije sastajao sa američkim ambasadorom Vorenom Cimermanom, a posledice takvog ponašanja smo osetili i dobro su nam poznate.♦