Festival igre: Ana Brnabić uručila nagradu “Jovan Ćirilov” grčkom reditelju Dimitrisu Papajoanu

Festival igre: Ana Brnabić uručila nagradu “Jovan Ćirilov” grčkom reditelju Dimitrisu Papajoanu

12/03/2018 Off By

Ranka Čičak

Na svečanosti koju je direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung priredila večeras u Skupštini grada, predsednica Vlade Ana Brnabić uručila je nagradu “Jovan Ćirilov” grčkom reditelju Dimitrisu Papajoanu. Ona je čestitala Jungovoj što je svojim Festivalom od Beograda napravila svetsku prestonicu ugre:


– Drago mi je što se Aja trudi da doprinese decentralizaciji igre. Ove godine će se festival paralelno održavati i u Novom Sadu. Lani je Festival igre obišao petnaest gradova u Srbiji od severa do juga.
Predsednica vlade prepoznala je korist kulture, koja zajedno sa industrijom predstavlja najveću mogućnost zapošljavanja, a i kulturne promocije Srbije u svetu.
Zanimljivo je da i ovoj svečanosti Festivala igre nije prisustvovao ministar kulture Vladan Vukosavljević. On je postao poruku da je zauzet.
Festival igre svečano se otvara 17. marta u Sava centru. Pre zvaničnog početka Festivala, 15. marta u 20 časova će u Sava centru nastupiti trupa Dimitrisa Papajoanua sa pretstavom “Veliki krotitelj” koja je svoju premijeru imala u Atini prošle gofine.♦