Novi Bdeograd: uhapšeni opštinski službenici zbog primanja mita

Novi Bdeograd: uhapšeni opštinski službenici zbog primanja mita

10/03/2018 Off By
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u nastavku akcije suzbijanja korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita.

 

Službenici opštine Novi Beograd N.J.(1962) i M.Š (1976) su preko S.Z.(1966) i još jednog posrednika, zahtevali od investitora bespravno sagrađenog objekta novčani iznos od 10.000 evra, kako bi u okviru svojih službenih ovlašćenja izvršili službenu radnju koju inače ne bi smeli da izvrše i tako omogućili nastavak izgradnje tog bespravnog objekta. Oni su od posrednika primili novac u iznosu od 3.500 evra, što je bio deo dogovorene nadoknade, kako ne bi sprečili nastavak gradnje objekta.

Osumnjičenima N.J., M.Š i S.Z. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Takođe, protiv još dve osobe su podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog krivičnog dela davanje mita.(Press NUP)♦