Srbija u Bordu direktora Evropske turističke komisije

Srbija u Bordu direktora Evropske turističke komisije

02/03/2018 Off By

 

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, u naredne dve godine predstavljaće Srbiju u Bordu direktora Evropske turističke komisije.

Evropska turistička komisija okuplja nacionalne turističke organizacije evropskih zemalja u cilju promocije Evrope na udaljenim tržištima, pre svega u Kini, SAD, Kanadi i Brazilu kao prioritetnim tržištima. Finansirana kroz članarine i značajne grantove Evropske komisije, Evropska turistička komisija će ove godine imati značajne aktivnosti u vezi sa proglašenjem 2018-e kao godine turizma između Evrope i Kine i godine evropskog kulturnog nasleđa.
Srbija je aktivan član Evropske turističke komisije i ostvaruje učešće kako u promotivnim aktivnostima, naročito u Kini i SAD, tako i u razvoju proizvoda takozvanih tematskih tura koje obuhvataju turističku ponudu više zemalja.
Članstvo u Bordu direktora predstavlja mogućnost da Srbija još konkretnije učestvuje u kreiranju politike i donošenju odluka bitnih za Evropu kao turističku destinaciju, a time i za Srbiju kao destinaciju u usponu.♦