Beograd dobio hotel “Hilton”

Beograd dobio hotel “Hilton”

01/03/2018 Off By

 

Ranka Čičak

Beograd je dobio još jedan hotel. Ovoga puta iz velike porodice “Hilton” hoteli.Vrpcu su presekli predednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić.


Vučić je na otvaranju hotela rekao da je u januaru ove godine za 11 odsto povećan broj turista u odnosu na prethodnu godinu, dok je za 19 odsto porastao broj noćenja.
Za Vučića hotel „Hilton“ još jedan dragulj Beograda i da je njegovo otvaranje veliki uspeh i pobeda svih koji su na tome radili proteklih 18 meseci.

Obraćajući se domaćinima Vučić je rekao da je “Beograd je od danas vaš grad, obeležili ste ga i stavili na mapu udobnosti i luksuza” i doadao da će Beograd to „znati da vrati“:

„Ako smo nešto postigli, to je činjenica da Beograd hoće da kupe, hoće da dođu do njega, Beograd je postao isplativ i prepoznatljiv brend, na kome može da se zaradi“, kazao je Vučić.

Gradnja luksuznog hotela počela je 17. aprila 2016. kada je položen kamen temeljac čemu je prisustvovao tadašnji premijer, sada predsednik Aleksandar Vučić. Početku gradnje “Hiltona” , prisustvovao je i američki ambasador Kajl Skot. Bio je tu i na današnjem otvaranju.

Investitor je za izgradnju “Hiltona” potrošio 70 miliona evra. Prostire se na 32.418 kvadratnih metara, ima 242 sobe i apartmana, podzemnu garažu, osam spratova i na krovu restoran sa otvorenom terasom.Trenutno zapošljava 160 radnika.Na izgradni hotela krporaciji Hilton u Srbiji partner je bila beogradska kompanija „Belaga Management Company“, a glavni izvođač radova je kompanija „Ex ing b&p“.
Hotel će primiti prve goste 8. marta.♦