SAJAM TURIZMA// Crna Gora najavljuje popuste za srpske turiste!

SAJAM TURIZMA// Crna Gora najavljuje popuste za srpske turiste!

25/02/2018 Off By

Ranka Čičak

Crnogorski turistički radnici sve se više trude da privuku goste iz Srbije. Turisti iz Srbije imaju posebne pogodnosti, među kojima je i bespaltna medicinska pomoć a i preko granice se prelazi bez eko takse i posebnih formalnosti.


Na Sajmu turizma u Beogradu direktorka Nacionalne turističke oranizacije Crne Gorte Željka Radak Kukovičić rekla je za Balkanekspresrb da je prošle godine u Crnoj Gori letovalo više od 400 hiljada građana Srbije:
– Tiristička sezona lane je nadmašila sve rekorde. Ukupan broj dolazaka premašio je 2 miliona ljudi, a to je 10 posto više nego ranije. Ostvarili smo 12 miliona noćenja (za 7 postzo više). Iz Srbije je stiglo skoro 9 posto više gostiju nego ranijih godina.
-Za devet meseci 2017. godine strani gosti doneli su Crnoj Gori prihod od skoro 900 miliona evra.
Ove godine će cene smeštaja biti pristupačnije, jer će ostati na prošlogodišnjem nivou. U privatnom smeštaju oko 6 evra u hotelima sa dve i tri zvezdice oko 15 evra, a u onima sa četiri zvezdice 30 evra. Posetioci Beoradskog sajma turiznma dobili su specijalne popuste od 10 do 15 posto.
Crna Gora ima 400 hotela sa preko 40.000 ležaja. Samo prošle godine otvorena su 32 nova hotela, ulglavnom visoke kategorije. Ove godine otvara se renovirani hotel “Rivijera” u Njivicama i vila “Jadran” u Perastu sa 4 i pet zvezdica. Hotel “Maestral” u Miločeru je renoviran i ocenjen sa 5 zvezdica.
Nacioanli avio prevoznik Montenegro je za putnike iz Srbije planirao da poveća broj letova za Podgoricu i Tivat po povljnijim cenama. Za letnju sezonu su snižene i cene vozova, tako da će se od Beorada do Bara putovati za 20 evra. Povratna autobuska karta od Beorada do Budve biće do 45 evra.♦