The Guardian: Kosovo ostaje u međunarodnom ćorsokaku

The Guardian: Kosovo ostaje u međunarodnom ćorsokaku

21/02/2018 Off By

 

“The Guardian Weekly”, posestrima prestižnog dnevnog lista, u svom najnovijem broju piše o Kosovu.

Nedjeljnik je predvideo da zemlju očekuje neizvesna budućnost u drugoj deceniji državnosti.

“Kada se pomene Toni Bler, retko se ovih dana o njemu čuju pohvale – osim, možda, ako ste na Kosovu, gde ulice i deca nose ime bivšeg britanskog premijera, kao priznanje za svoju ulogu u zaustavljanju rata 1998-99. godine na Kosovu i na otvaranju puta za proglašenje nezavisnosti države”.
Ovako piše “The Guardian Weekly”, koji izlazi jednom sedmično. U svom najnovijem izdanju, koje će biti objavljeno 23. februara prenosi da je deset godina nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, “i uprkos naporima svojih saveznika, Kosovo ostaje u međunarodnim ćorsokaku, nepriznato od svojeg severnog suseda, Srbije, dok Rusija i Kina otežavaju članstvo u Ujedinjenim nacijama”, prenosi pisanje ardiana kosovski dnevnik “GazetaExpress”.
Ni proslava 10. godišnjice nezavisnosti prošlog vikenda nije uspela da sakrije ozbiljne unutrašnje izazove s kojima se zemlja suočava, ocenio je britanski nedjeljnik.
“Kao što su interna neslaganja, pa čak i glasine o podeli ne prestaju, najmlađe dete Balkana čeka neizvesnu budućnost”, predvidio je “The Guardian Weekly”, u reportaži iz Prištine.♦