Delegacija Nacionalnog saveta hrvatske manjine u Srbiji razgovarala sa Vučićem

Delegacija Nacionalnog saveta hrvatske manjine u Srbiji razgovarala sa Vučićem

20/02/2018 Off By

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, koju je predvodio predsednik saveta Tomislav Žigmanov.

 

U saopštenju press sluđbe predsednika naavodi se da se na sastanku, koji je protekao u konstruktivnoj atmosferi, se razgovaralo o konkretnim merama za poboljšanje života pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji kao i intenziviranju saradnje.

Dogovorena je podrška Republike i AP Vojvodine, kao i gradova Novi Sad i Subotica, u realizaciji projekata u oblasti infrastrukture, kulture i obrazovanja, koji, između ostalog, obuhvataju Kuću Bana Jelačića na Petrovaradinu, Dom kulture u Tavankutu kao i otvaranje odeljenja u Srednjoj medicinskoj školi u Subotici.

Sastanku su prisustvovali predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i članovi Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine Darko Sarić Lukendić i Darko Baštovanović.♦