Vučić sa studentima iz KiM: dijalog se nastavlja 26. februara

Vučić sa studentima iz KiM: dijalog se nastavlja 26. februara

18/02/2018 Off By

Ranka Čičak

Mi se ne borimo protiv Prištine i njihovih političkih predstavnika, ali se protiv nas bori Priština i zajedno sa Prištinom i Vašington i London, svuda u svetu, na svakom mestu, rekao je predsednik Srbije. Aleksandar Vučić .

Na današnjoj konferenciji za medije Aleksandar Vučić potvrdio je da će 26. februara biti održani tehnički razgovori Beograda i Prištine, a da očekuje da će politički dijalog biti nastavljen krajem ovog ili tokom idućeg meseca. Rekao je i da je kompromis sa Albancima od životnog interesa za Srbiju i srpski narod. “Kompromis, a ne prepuštanje” nalasio je Vučić, posle susreta sa studentima Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
Priznao je da je pozicija Srbije veoma teška:
“Srbija u političkoj areni teško izdržava borbu sa velikim silama. Mi se ne borimo protiv Prištine i njihovih političkih predstavnika. Ali se protiv nas bori Priština i zajedno s Prištinom i Vašington i London, svuda u svetu, na svakom mestu”, rekao je srpski predsednik.

Rekao je da oni vrše direktne pritiske na zemlje da ne povlače priznanje kosovske nezavisnosti, i na zemlje koje to još nisu učinile – da je priznaju.
Iz razgovora sa studentima sa KiM, rekao je da se uverio da oni razumeju da moramo da pokušamo da postignemo kompromis sa Albancima, a da oni koji se tome protive ne shvataju da time gubimo svi mi, i Srbija i Srbi, jer nas teško da će biti više na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da će na tehničkiom dijalogu Srbiju predstavljati Marko Đurić. Na stolu će se naći sve teme, od Zajednice srpskih opština do diploma”. Otkrio je i da će krajem meseca ili idućeg biti nastavljen dijalog na kojem će učestvovati on i Hašim Tači.♦