Kreativna fabrika: konkurs za kolektivno izlaganje na temu “BeSkrajnost”

Kreativna fabrika: konkurs za kolektivno izlaganje na temu “BeSkrajnost”

09/02/2018 Off By

 

Udruženje Kreativna fabrika, raspisalo je novi konkurs za kolektivno izlaganje na temu: “BeSkrajnost”.

Šta sve može značiti reč “Beskrajnost”:
• beskrajanost (prostorna), bezgraničnost, neograničenost, neprekinutost, neizmernost, nesagledivost, nedogled…
• večnost (vremenska), trajnost, dugovečnost, besmrtnost, besprekidnost, neprolaznost, neprekidnost, dugoročnost, neprestanost, dugotrajnost, stalnost, nepromenjivost, beskrajnost, doživotnost, neograničenost, neizbrisivost, nenarušivost, neuništivost, neopozivost, neiscrpnost, neiscrpljivost, neiskorenjivost, vekovečnost…
• BES i KRAJNOST ili kako ti to vidiš?

Na konkurs je potrebno poslati:
1.Fotografije maksimalno dva rada na temu “BeSkrajnost”. Za dvodimenzionalna dela, maksimalna dimenzija 70×70 cm, a za trodimenzionalne radove DxŠxV 50x50x70 cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu. Fotografije radova je potrebno poslati u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
2. Autor: Ime, prezime
3. Godina rođenja:
4. Kontakt: telefon, email, adresa i grad
5. Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije , cena

• Izložba je žirirana.

Fotografije radova i kratak opis poslati do 10.2.2018. na email: [email protected] Imena odabranih autora biće objavljena do14.02, putem mail-a koji dostavite.

Izložba će biti otvorena u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti naknadno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, ilustracija, plakat, kolaž, kaligrafija,…skulpture, mozaik, keramika…

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga i plakata za ulazna vrata je 500 RSD, a za izlagače kojima se radovi vraćaju poštom 800 RSD, za umetnike iz inostranstva 10e. Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje I to Post net uplatnicom ili Wester Union ( za izlagače iz inostranstva ). Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 200 samostalnih izložbi kao i više od 40 kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u 2017. godini .

Umetnički savet galerije čine:
• Ana Marinović – dipl. grafičar (samostalni umetnik, član slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a)
• Edvina Romanović – Hudeckova – Mr likovnih umetnosti
• Igor Markišić – master na odseku grafika i knjiga
• Milena Mitrović – dipl. grafički dizajner i MA visual design-a
• Biljana Ćalić – predsednik udruženja Kreativna fabrika.♦