Aleksandar Vulin: i posle dva veka nije rešeno pitanje KiM!

Aleksandar Vulin: i posle dva veka nije rešeno pitanje KiM!

06/02/2018 Off By

Ranka Čičak

-Upravo se suočavamo sa stvaranjem Velike Albanije. To nije samo pretnja jednog dela koji se odnosi na KiM, već ideoloija širenja Albanije, kako oni kažu do Niša.

Ovo je danas rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin novinarima u pauzi sednice Okrudlog stola o Kosovu. Nadlasio je da je to njegovo lično mišljenje i da je Aleksandar Vučić pokazao hrabrost da se suoči sa kosovskim problemima. Vulin kaže da posle dva veka borbe nije rešeno pitanje KiM a ono je samo deo sveukupnog srpskog navionalnog pitanja. Vulin se čudi što niko iz sveta nije reagovao na albanske izjave da će doći do Niša:
“Moramo biti svesni da pošto Makedonija postane članica NATO dolaziti u situaciju da će sve zemlje oko nas biti članice NATO i imati isti stav prema nama.
Profesor dr Dragan Simeunović upozorio je na veliku opasnost od stvaranje vojske Kosova. Nju je za sada prepoznala samo Srbija, ali će se uskoro pokazati da ova mala država sa svojom vojskom može da udrozi ne samo Balkan već i ceo svet. Kako potpisati dokument o odnosima Srbije i Kosova kada ono nema elemente pravne države. A taj se dokument mora potpisati da bi se ušlo u EU.♦