Ana Brnabić podnela vanrednu prijavu imovine!

Ana Brnabić podnela vanrednu prijavu imovine!

27/01/2018 Off By
Premijerka Ana Brnabić je nedavno podnela vanrednu prijavu imovine i prihoda uz napomenu da je tehnički nemoguće da se popišu sve parcele u Hrvatskoj koje je dobila u ostavinskom postupku.

U prijavi od januara, predsednica Vlade je zahtevala i mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije da li je potrebno da se podnosi prijava i za njenu partnerku Milicu Đurđić, iako napominju da zna da po zakonu to nije potrebno, ali da ukoliko Agencija ukaže da je to potrebno, predsednica Vlade će i tu prijavu dostaviti blagovremeno.
Inače 23. oktobra 2017. predsednica Vlade dobila je obaveštenje da je Agencija pokrenula postupak jer navodno nije prijavila određenu imovinu iz ostavinskog postupka u Hrvatskoj, iako je Ana Brnabić ostavinsko rešenje uredno i samoinicijativno dostavila Agenciji”, navode iz kabineta premijerke.
Podneskom od 10. novembra prošle godine, prema nihovim navodima, premijerka je objasnila da nije popisala sve parcele već da je navela sva prava iz ostavinskog rešenja jer je „tehnički bilo nemoguće da prijavi sve pojedinačno, zato što forma izveštaja Agencije ne sadrži dovoljan broj polja za unos „pojedinačnih parcela”.
„Ostavinskim postupkom, premijerka postaje vlasnik zanemarljivih suvlasničkih udela na velikom broju katastarskih parcela (oko 100 parcela). Ona je tu pojasnila i da zemljište ne koristi ni ona, a ni bilo ko drugi jer je pogođeno efektima erozije i čije tačne granice i poziciju ne zna ni ona”, navodi se u odgovoru.

Predsednica Vlade, dodaju, nije dobila bilo kakvu odluku Agencije za borbu protiv korupcije.

„Ukoliko je odluka takva da se njoj izriče bilo kakva mera zbog tehničkih nemogućnosti da se unesu svi podaci, jer forma izveštaja Agencije to ne dozvoljava, Ana Brnabić će se žaliti na takvo rešenje”, ističu u odgovoru.

Centar za istraživačko novinarstvo je objavio da je Agencija za borbu protiv korupcije izrekla meru upozorenja premijerki Ani Brnabić zbog neprijavljivanja dela imovine.(Agencije – foto Kurir)♦