Poslastica za ljubitelje baleta: revija filmova “Dani igre u Kinoteci”

Poslastica za ljubitelje baleta: revija filmova “Dani igre u Kinoteci”

25/01/2018 Off By

Ranka Čičak


Projekcijom dokumentarnog filma „Priča jedne balerine“ otvorena je revija filmova „Dani igre u KInoteci“ u organizaciji Beogradskog festivala igre.

 

Film prati život i karijeru balerine Misti Kopland prve Afroamerikanke primabalerine njujorškog Američkog baletskog teatra.

Sve projekcije na reviji biće u zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici.

Do 28. januara, publika će videti nagrađivane dokumentarne i umetničke filmove: Jednom me pitala Pina, Polina, Igračica, Maov poslednji igrač, Buntovnici na prstima i Dzi Croquettes.


Aja Jung direktorka i osnivač Beogradskog festivala igre na otvaranju ove filmske revije pozvala je publiku da uživa u izuzetnim ostvernjima.

„Želela bih da najavim i ovogodišnji Beogradski festival igre koji se ove godine održava od 15. marta do 4. aprila. Festival realizujemo u saradnji sa Gradom Beogradom, Ministarstvom kulture Republike Srbije, Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu AP Vojvodine, Delegacijom EU u Srbiji, ambasadama i kulturnim centrima“, istakla je Jungova.
Projekciju pratile su brojne ličnosti iz sveta kulture i politike. Bilo je tu i nekoliko ambasadora akreditovanih u Beogradu.(Foto MERB)♦