General Stojanović: Iza ubistva nije albanski faktor

General Stojanović: Iza ubistva nije albanski faktor

18/01/2018 Off By

 

General Momir Stojanović, bivši direktor Vojno bezbednosne agencije Srbije i nekadašnji predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, ocenio je da iza ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića naverovatnije ne stoji albanski faktor.

“Moja ocena je da iza toga ne stoji albanski faktor jer su oni mogli da ga ubiju kad su hteli, a to nisu učinili. Naravno, ne izuzimam ni tu mogućnost. Ipak, moje lično mišljenje je da je ovo ili politički motivisano ubistvo ili delo kriminalnih grupa na severu Kosova”, rekao je Stojanović za portal Građanin.
Stojanović je političku motivisanost objasnio činjenicom da se ubistvo dogodilo u vreme kada su počinjali novi pregovori o Kosovu u Briselu, a Ivanović, koji je bio “izuzetno poštovan u srpskom narodu na Kosovu”, “nije hteo da se složi sa izdajom tog dela Srbije”. Prema načinu ubistva, pak, moglo bi se zaključiti da bi iza njega mogle da stoje i kriminalne grupe, kazao je on, uz zaključak da je ubijen “častan čovek i veliki srpski patriota”.♦