Hrvatska zabrinuta: nestala Predsednica?!

Hrvatska zabrinuta: nestala Predsednica?!

07/01/2018 Off By

 

Hrvatski mediji od početka odine bave se njihovom predsednicom Kolindom. Ne kritikuju je več je traže. Navode kako skoro pola meseca u javnosti nema predsednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

RTL je izbrojao da u javnosti je nema već 12 dana i da je posljednji put pred kamerama bila u Karlovcu uoči katoličkog Božića, nakon čega je obišla vatrogasce, policajce i družila se sa beskućnicima.
Premijer Andrej Plenković, četiri ministra, poslanici u Saboru, gradonačelnik i predstavnici opozicije pojavili su se na tradicionalnom božićnom prijemu, koji je priredilo Srpsko narodno vijeće. Pozvana je i predsednica ali se nije pojavila.

Predsednik SNV Milorad Pupovac je novinarima rekao da je Kolinda pozvana, ali pošto nije došla, a nije poslala ni svog predstavnika, “mi ćemo to prihvatiti kao nešto na šta ne možemo da utičemo”.

Iz njenog kabineta poručuju: Predsjednica je trebalo da otputuje na službeni put koji je naknadno otkazan, pa je otkazan i dolazak na prijem SNV još u utorak, ali je umesto nje trebalo da se pojavi Mate Granić.
Posle božićne čestitke upućene građanima Hrvatske, Kolinda se povukla u porodičnu atmosferu, kako je najavila, na relaciji Zagreb – Rijeka, gde se posvetila izradi kolača, prenijeli su hrvatski mediji.(Agencije)♦