Split: “Urbana desnica” traži da Facebook briše Titovo ime!

Split: “Urbana desnica” traži da Facebook briše Titovo ime!

07/01/2018 Off By

 

Hrvatsko udruženje “Urbana desnica” traži od kompanije Facebook da briše sve objave u kojima se spominju Josip Broz Tito i Jugoslavija.

Udruženje je na svojoj Facebook stranici objavilo da je posljednjih nekoliko dana u direktnom kontaktu sa administracijom ove društvene mreže u Londonu, te da su se požalili na objave u kojima se pominje Tito.

“Reč je o našoj opširnoj prijavi koju smo im poslali, i priložili pregršt dokumenata, članaka svetskih medija, dokumentarni film o ubistvima u Titovo ime, koji je titlovan na engleski”, piše u objavi ovog udruženja.

“Urbana desnica” tvrdi da su im Facebookovi administratori zahvalili i najavili da će uskoro svi sadržaji u kojima se veliča Tito ili Jugoslavnija biti automatski obrisani, a njihove promotere Facebook će blokirati.

“Kada dobijemo službenu potvrdu na email o uvrštenju u algoritam, obavesti ćemo vas. Tada će svaka vaša prijava na sadržaj u kojima se veliča zločinački režim ili Tito biti automatski obrisani”, ističu hrvatski desničari.

Sedište udruženja “Urbana desnica” nalazi se u Splitu, a ciljevi su im da, kako navode, “promovošu moderne rodoljubive vrijednosti i kulturu života, te sprovedu lustraciju”.(Agencije)♦